nieuws

De Amersfoortse lanceert de Verzuimverzekering Uitgebreid

Archief

Onder de noemer Verzuimverzekering Uitgebreid biedt De Amersfoortse de werkgever vanaf 2004 één loket voor de verzekering én de aanpak van het ziekteverzuim.

Met de Verzuimverzekering Uitgebreid biedt De Amersfoortse de werkgever één product met een verzuimverzekering, verzuimmanagement door een arbodienst en casemanagement door een reïntegratiebedrijf. De verzuimverzekering betreft het bestaande conventionele (met een eigen risico in dagen) product. Bij het sluiten wordt uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheid dat begin volgend jaar de loondoorbetalingsplicht voor werkgevers tijdens het ziekteverzuim wordt verlengd van één naar twee jaar.
De nieuwe combinatie biedt de werkgever verzuimmanagement door – naar keuze – de arbodiensten ArboNed of ArboDuo. De werkgever geeft de ziek- en herstelmeldingen door aan de arbodienst. De ziekmelding geldt als schademelding voor de verzuimverzekering en als startmoment voor de arbodienstverlening en het casemanagement. Het wettelijk verplichte casemanagement wordt uitgevoerd door reïntegratiebedrijf Keerpunt.
De processen van De Amersfoortse, ArboNed of ArboDuo en Keerpunt zijn geheel op elkaar afgestemd. Zo ontstaat voor de werkgever één centraal loket voor verzuim waarbij maximaal resultaat kan worden gehaald uit de reïntegratie-inspanningen.

Reageer op dit artikel