nieuws

DBV schorst zieke directeur Happy Service

Archief

Jack Velthuijzen, directeur van intermediairbedrijf Happy Service Verzekeringen, is geschorst door aandeelhouder DBV. Een vertrouwensbreuk geldt als reden.

“De reden is mij niet duidelijk”, stelt daarentegen de 59-jarige Velthuijzen, die al sinds de start van Happy Service in 1986 leiding geeft aan het bedrijf. “Ik zit vanwege fysieke klachten ziek thuis: ik heb last van migraine-aanvallen, ben tijdens de rit van Noordwijk naar Bunnik een enkele keer in slaap gevallen en heb letterlijk en figuurlijk iets op m’n lever. Maar als je ziek bent, hoef je toch niet te worden geschorst en zeker niet vanwege een vertrouwensbreuk. Ik vind het heel vreemd.”
DBV wil bij monde van directielid Marcel Nijholt geen uitgebreide toelichting geven op de schorsing van de captive-directeur. Nijholt: “Hij is niet geschorst maar tijdelijk op non-actief gesteld. DBV acht zijn ziektebeeld dermate ernstig, dat het ons beter leek zijn vergaande bevoegdheid tijdelijk in handen te geven van een interim-directie.” De nieuwe directie van Happy Service bestaat nu uit de DBV’ers Jan Versteeg en Jan Doornbos.
Mediator
Velthuijzen vermoedt dat enkele recente meningsverschillen, onder meer over de beloning van Happy Service, de achtergrond vormen van de schorsing. “Wat mij het meest heeft geschokt, is dat ik in twee weken tijd vier aangetekende brieven thuis heb ontvangen. Ik heb deze toko opgebouwd en zeventien jaar lang gerund. Ik heb altijd volledig carte-blanche gehad en een volmacht voor miljoenen gehad. Dan is deze gang van zaken niet erg netjes.” Volgens Velthuijzen is een mediator aangesteld om het geschil tussen hem en DBV bij te leggen.
Bij Happy Service in Bunnik werken op fulltimebasis veertig medewerkers, die een portefeuille van ruim 50.000 klanten bewerken. Over 2002 was het intermediairbedrijf goed voor een provisieomzet van e 1,9 mln, tegen e 2,8 mln een jaar daarvoor. Circa driekwart van de polissen wordt ondergebracht bij eigenaar DBV.

Reageer op dit artikel