nieuws

DBV beleeft opnieuw topjaar

Archief

Levensverzekeraar DBV houdt de vaart er stevig in. In het moeizame jaar 2002 heeft de Credit Suisse-dochter het brutopremie-inkomen met 37% verhoogd en zelfs de brutowinst verbeterd.

Een jaar eerder realiseerde DBV Leven al een premiegroei van 56% tot e 159,2 mln. Dat getal is vorig jaar ruimschoots verbeterd tot e 210,8 mln. Daarmee gaat DBV tot de 25 grootste levensverzekeraars van ons land behoren.
Van de premieomzet komt e 11,5 (3,8) mln uit collectiviteiten. Bij de individuele levensverzekeringen was het periodieke premie-inkomen exact gelijk aan het voorgaande jaar: e 69,6 mln. De groei komt uit de koopsomstortingen, die bijna 48% zijn gestegen tot e 129,8 (87,8) mln. Daarvan was e 72,1 mln bestemd voor direct ingaande en uitgestelde lijfrentes. Verder rept DBV over successen in de hypothekensector: zowel spaarhypotheken als beleggingshypotheken (Life Invest en Global Invest). En ten slotte is er tevredenheid over de productie van kapitaalverzekeringen tegen koopsom, waarvan 30% beleggingsgebonden was.
Het bedrijfsresultaat voor belastingen is met 9% toegenomen tot e 4,4 mln. DBV heeft nauwelijks te leiden gehad onder de malaise op de aandelenbeurzen, omdat minder dan 5% van het belegd vermogen voor eigen risico in aandelen zit. Verder ontwikkelde het resultaat op sterfte zich gunstig en heeft DBV een goed rendement behaald op vastrentende waarden.
Van de anderhalf jaar geleden aangekondigde naamswijziging – per 1 januari 2002 – in Credit Suisse Life & Pensions is nog altijd niets terecht gekomen. Volgens DBV staat de naamswijziging nog steeds op de rol “afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de Credit Suisse Group en DBV Winterthur”.

Reageer op dit artikel