nieuws

CZ zet ‘staarbus’ in

Archief

Zeeuwse verzekerden van CZ, die voor een staaroperatie op een wachtlijst staan, kunnen met een speciale bus mee voor een behandeling in Rotterdam.

De ‘staarbus’ van CZ wordt op vijf zaterdagen, te beginnen op 30 november, ingezet. In het Rotterdamse Oogziekenhuis worden de verzekerden behandeld door hun eigen oogarts. De wachtlijsten, die voor staaroperaties kunnen oplopen tot negen maanden, worden namelijk veroorzaakt door gebrek aan OK-capaciteit en OK-personeel, maar niet door gebrek aan oogartsen. De ‘staarlijn’ is uitsluitend bedoeld voor verzekerden die een dagbehandeling moeten ondergaan. De verzekerden stappen rond zeven uur in de speciale bus met medische begeleiding en zijn rond een uur of twee weer thuis. De kosten worden door CZ vergoed.
Ook de Zeeuwse verzekerden van andere verzekeraars kunnen van de ‘staarbus’ gebruik maken. CZ-woordvoerder Dirk-Jan Westerwoudt: “Wij zijn marktleider in Zeeland en zitten met de ‘regiovertegenwoordiger’ aan tafel die in de regio de andere verzekeraars vertegenwoordigt. Daarmee is afgesproken dat ook andere verzekerden met de bus mee kunnen.”
CZ gaat bekijken of het zinvol is om ook elders in het land ‘staarlijnen’ op te zetten.

Reageer op dit artikel