nieuws

CZ steunt medewerkers bij gezond leven

Archief

CZ ondersteunt de medewerkers bij gezond bewegen en gezond eten. Zij kunnen, bij wijze van proef, gebruik maken van het voedings- en gewichtsbeheersingsprogramma Weightco@ch en het bewegingsprogramma MyFitplan.

Zorgverzekeraar CZ besteedt veel aandacht aan het voorkomen van ziekte bij het personeel. Sinds vorig jaar kunnen de medewerkers een beroep doen op bedrijfsfysiotherapeuten en zogeheten ergocoaches en kunnen zij begeleiding krijgen als zij willen stoppen met roken. De medewerkers denken mee over de manieren om ziekteverzuim te voorkomen en hun ideeën worden vertaald in een adviesplan voor leidinggevenden.
Sinds deze maand april kunnen de medewerkers ook ondersteuning krijgen bij gezonder eten en gezonder bewegen. Weightco@ch is een door TNO ontwikkeld programma om af te vallen of gezonder te eten. Elke CZ’er kan het programma volgen via intranet of via internet. Het is een individueel programma waarbij de in te voeren gegevens over onder meer het eetpatroon zijn afgeschermd. Na verloop van tijd zal CZ een aantal medewerkers vragen naar hun ervaringen en op grond hiervan besluiten het aanbod wel of niet te continueren.
Aan MyFitplan werken als proef vijftig medewerkers in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland mee. Zij zijn geselecteerd uit 257 (van 2.200) medewerkers die zich hadden opgegeven. MyFitplan, een ‘beweegtotaalplan’ van Interactionpoint, biedt de CZ’ers een persoonlijke begeleiding in combinatie met een persoonlijke website met digitale coach. “Iedereen werkt hierbij aan zijn conditie op een manier die bij hem past”, zegt personeelsmedewerkster Yvonne Kleijnen. “De één houdt nu eenmaal van voetbal en de ander van hardlopen. “Wij hebben regelmatig de vraag gehad naar bedrijfsfitness, maar wij willen niet één manier van bewegen ondersteunen.” De proef met MyFitplan duurt zes maanden, maar de deelnemers kunnen nog zes maanden doorgaan.
Het gezondheidsbeleid van CZ is onder meer op gericht op beperking van het ziekteverzuim. “Vorig jaar is ons ziekteverzuim met één procent afgenomen.”

Reageer op dit artikel