nieuws

CZ start bedrijfsopleiding voor binnendienstmedewerkers

Archief

CZ start in maart als proef met een bedrijfsopleiding ‘commercieel medewerker binnendienst’. De proef is bedoeld voor nieuwe medewerkers. Daarna komen bestaande CZ’ers in aanmerking.

Zorgverzekeraar CZ heeft de opleiding opgezet in samenwerking met het onderwijscentrum De Rooi Pannen. Het gaat om een opleiding voor het landelijk erkende mbo-diploma ‘commercieel medewerker binnendienst’ op niveau 3 (het maximale niveau voor mbo-verzekeringsopleidingen is niveau 4), die is afgestemd op de behoeften bij CZ. De proef is uitsluitend bedoeld voor nieuwe medewerkers van de divisies operationele zaken in de vestigingen Tilburg, Sittard en Goes. Per vestiging zal het om maximaal vijftien medewerkers gaan. Het is de bedoelding dat de medewerkers na aderhalf tot twee jaar het landelijk erkende diploma behalen.
De opleiding is opgebouwd rond twaalf thema’s. Per thema geeft CZ aan wat de betrokken medewerker moet weten en De Rooi Pannen verwerkt dit in de bestaande lesstof. De opleidingen worden gegeven door CZ-medewerkers die hiertoe door De Rooi Pannen zijn geschoold.
Na de proef zal de opleiding beschikbaar komen voor bestaande medewerkers van CZ-kantoren en verzekeringswinkels. Het is volgens CZ de eerste keer dat een zorgverzekeraar in samenwerking met een onderwijsinstelling een bedrijfsopleiding opzet.

Reageer op dit artikel