nieuws

CZ heeft nu 1,9 miljoen verzekerden in de boeken

Archief

CZ heeft de 1,9-miljoenste verzekerde verwelkomd. De groei zit bij deze zorgverzekeraar vooral in het individuele particuliere segment.

Sinds vorig jaar juli is bij CZ het aantal ziekenfondsverzekerden met 0,5% gestegen en het aantal particulier verzekerden met 7,2%. Er zijn nu 587.000 particulier verzekerden. In de individuele (particuliere) sector was de stijging 13,4% en in de collectieve 1,2%. “Wij kiezen voor een evenwichtige groei”, zegt hierover Mike Leers, voorzitter van de raad van bestuur. “Wij willen niet, zoals elders vaak gebeurt, marktaandelen kopen via collectieve contracten die het jaar daarna vanwege rendementseisen weer moeten worden afgestoten.”
Marketeer Rob Adams heeft voor de ongewone groei in individuele polissen geen sluitende verklaring. “We doen niets bijzonders.” Hij gaat ervan uit dat drie factoren meespelen: de reclamecampagne, de internetsite (die steeds vaker wordt bezocht) en “de invloedsfeer”. “Uit een onderzoek dat wij onlangs lieten houden, blijkt dat veel mensen zich bij CZ verzekeren, omdat anderen onze service roemen. Maar er kwam ook uit naar voren dat wij duur zouden zijn. En dat terwijl wij een van de goedkoopste zorgverzekeraars zijn.” Het onderzoek werd landelijk gehouden onder 750 instromende en 750 uitstromende verzekerden (ziekenfonds en particulier). Van de ondervraagden gaf 2% te zijn opgestapt vanwege een slechte ervaring met CZ terwijl 13% aangaf vanwege een slechte ervaring met een andere verzekeraar op CZ te zijn overgestapt.
Van Amicon naar CZ
Relatief veel nieuwe verzekerden bij CZ zijn afkomstig van Amicon Zorgverzekeraar (Wageningen/Enschede). Dit blijkt uit een onderzoek van CZ (zie artikel). “Het onderzoek betrof slechts 750 nieuwe verzekerden”, zegt marketeer Rob Adams, “en geeft dus geen zekerheid omtrent alle nieuwkomers.” Amicon Zorg was vorig jaar (vooral in de eigen regio) regelmatig negatief in het nieuws vanwege hommeles in het management dat werd ingegeven door de fusie met Geové RZG onder de naam Amicon.

Reageer op dit artikel