nieuws

CZ heeft lijntje met ‘Vakantiedokter’

Archief

Zorgverzekeraar CZ heeft de ‘Vakantiedokter’ ingesteld, een telefonische hulplijn voor verzekerden op vakantie of op zakenreis in het buitenland. Volgens CZ een nieuwtje voor ons land.

De ‘Vakantiedokter’, ook wel Internationale Gezondheidslijn genoemd, is bedoeld voor spoedeisende en voor minder spoedeisende medische vragen. De centrale is gevestigd in het hoofdkantoor van CZ en wordt bemand door verpleegkundigen die kunnen adviseren of het al dan niet nodig is ter plaatse een arts te raadplegen of anderszins adviezen kunnen geven. De verpleegkundigen worden ondersteund door een medicus. “De Vakantiedokter beschikt over een wereldwijd netwerk van betrouwbare buitenlandse artsen, specialisten en ziekenhuizen die de rekening rechtstreeks doorsturen, zodat verzekerden hun vakantiebudget niet hoeven aan te spreken”, aldus CZ.
De ‘Vakantiedokter’ gaat medio juli van start. Om met het systeem proef te draaien, is de telefonische hulplijn voorlopig alleen beschikbaar voor 50.000 (van de 1,8 miljoen) verzekerden. Zij krijgen binnenkort een nieuwe verzekerdenpas waarop het betreffende telefoonnummer is vermeld. “In juli 2004 zullen al onze verzekerden gebruik van de Vakantiedokter kunnen maken”, zegt voorlichtster José Verstappen. “Die groep van 50.000 betreft verzekerden die ook een doorlopende reisverzekering bij ons hebben gesloten.” Volgens Verstappen betekent de ‘Vakantiedokter’ ook een ontlasting van alarmcentrale SOS International waarmee CZ samenwerkt.

Reageer op dit artikel