nieuws

CZ-ers aan de wandel

Archief

José Verstappen, persvoorlichter bij CZ, gaat (bijna) elke dag lunchwandelen met collega’s van de afdeling Marketing & Communicatie.

Altijd al gedaan?
CZ is medio juni als eerste bedrijf in ons land gestart met een lunchwandelproef. Ons bedrijf is hiervoor benaderd door TNO die in opdracht van onder meer het ministerie van VWS onderzoekt of er een landelijke promotie van lunchwandelen moet komen.
Je moet dus verslag uitbrengen?
Eens in de veertien dagen moeten we een logboekje mailen. Je moet melden hoe lang je hebt gewandeld en als je het niet hebt gedaan moet je de reden opgeven.
Lopen jullie zomaar wat rond?
Ons hoofdkantoor is uitgekozen vanwege de locatie. We zitten aan een drukke weg met rondom woonwijken. Niet echt inspirerend dus. Onze bijkantoren in Goes en Sittard zitten midden in de stad. Het is bekend dat werknemers in zo’n omgeving tussen de middag wèl veel de deur uit gaan. Een van mijn collega’s heeft wat wandeldoelen uitgezet van ieder zo’n half uur vice versa. Een oude watermolen waar exposities zijn. Een biologische supermarkt. Een vishandel waar we een visje kunnen gaan eten.
Wat vind je er van?
Vroeger ging ik – uitsluitend bij mooi weer – in m’n eentje wandelen. Ik at dan onder het lopen. Het nadeel met collega’s is, dat het zo gezellig is. We eten eerst op een bankje in het park hier achter een broodje. Vaak kletsen we dan zo gezellig, dat we ons pas na een minuut of twintig realiseren dat we nog moeten wandelen. Wat mij zelf betreft zakt de animo intussen een beetje. Het scheelt wel, dat ik ’s avonds hardloop en het lunchwandelen dus lichamelijk niet echt nodig heb. Bij de proefpromotie van het lunchwandelen wordt gesteld, dat het voldoende is om elke dag een half uur te bewegen. En dat dit veel beter is dan een of twee keer in de week een uur trainen. Die stelling heeft er toe bij gedragen dat ik me meer bewust ben geworden van wat goed voor mij is.
José Verstappen (3e van links) wandelt hier met drie van haar twintig afdelingscollega’s. Het zijn (v.l.n.r.): Christ van Hooijdonk, Ingrid Westelaken en Hanneke Schoenmakers.

Reageer op dit artikel