nieuws

Criminaliteit stuwt schadelast elektronicaverzekeraars omhoog

Archief

Op elektronicapolissen is vorig jaar voor e 15 (11) mln aan schade uitgekeerd. Belangrijke oorzaak van deze stijging is het toenemende aantal laptops dat wordt gestolen.

Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat 21% van de totale schade bij technische verzekeringen het gevolg is van criminaliteit. Vooral elektronicaverzekeringen hebben te maken met een stijgend schadepercentage, dat over 2001 uitkwam op 65% (2000: 47,5%). Laptops vormen de grootste schadepost; vorig jaar werden 5.000 (3.500) gestolen schootcomputers geclaimd. Vooral vertegenwoordigers worden slachtoffer van laptop-dieven.
Het Verbond onderzoekt de mogelijkheden om eisen te stellen aan een betere beveiliging. Zo wordt gedacht aan het verplicht stellen van kluisjes voor laptops in de kofferbak. Eerder meldde TVM al verhoogde criminaliteit op het gebied van vrachtwagens. Bedrijven geen extra beveiligingsmaatregelen willen treffen, krijgen een hoger eigen risico aan de broek. Volgens TVM was de schade door vrachtwagencriminaliteit in de eerste maanden van dit jaar 43% hoger dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel