nieuws

‘Conversie van Aegon Nabestaandenzorg drama’

Archief

‘Geslaagde conversie NVG in Aegon Nabestaandenzorg’ kopte AssurantieMagazine in nummer 11 op pagina 36. Tussenpersoon en NBVA-lid Wim Jonker kan zich in die kop niet vinden.

“De kop ‘Geslaagde conversie NVG in Aegon Nabestaandenzorg’ is geheel bezijden de waarheid. Althans, de conversie van Aegon naar Aegon Nabestaandenzorg is voor de tussenpersoon uitgelopen op een drama. Wederom blijkt dat Aegon totaal geen rekening houdt met de tussenpersoon en, als ze dat zo uitkomt, opzadelt met enorm veel extra werk.
In het kort noem ik een aantal punten die Aegon niet goed heeft gedaan en waardoor de administratie van de tussenpersoon in een puinhoop is veranderd.
– De einddatum premiebetaling wordt niet vermeld, deze moet de tussenpersoon handmatig invoeren;- Of premievrijstelling is meeverzekerd wordt niet vermeld, deze moet de tussenpersoon handmatig invoeren.- De verzekerde bedragen zijn excl. winstbijschrijvingen, dit zal de tussenpersoon handmatig moeten bijwerken.- Bij veel klanten zijn twee of zelfs drie pakketten ingevoerd en bij veel klanten worden ook de premievrije polissen aangeleverd en meegeprolongeerd.- Bij incasso door de tussenpersoon is de incassowijze standaard op acceptgiro gezet.Bij navraag blijkt dat Aegon geen overleg heeft gepleegd met de systeemhuizen. Pas enkele weken vóór de conversie zijn die op de hoogte gesteld en bovengenoemde problemen zouden niet zijn voorgekomen indien Aegon in overleg met de systeemhuizen meer tijd voor de conversie had uitgetrokken. Maar ja, dit is alleen in het belang van de tussenpersoon en dit belang wordt nu eenmaal niet door Aegon gediend.
In de praktijk komt het erop neer dat we na elke prolongatiemaand enkele uren extra werk hebben om deze posten handmatig te controleren en te corrigeren en dat een jaar lang. Uiteraard heb ik Aegon hierover aangeschreven, maar het is tegenwoordig al heel wat als je reactie krijgt, laat staan dat ze met je meedenken. Nogmaals, vanuit het standpunt van Aegon klopt de kop, maar het zou me verbazen als er één tussenpersoon te vinden is die de kopregel kan onderschrijven.

Reageer op dit artikel