nieuws

Consumentenbond nagelt SEA en Nibe-SVV aan ‘euroschandpaal’

Archief

Het landelijk opleidingsinstituut Nibe-SVV en de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) staan op de lijst EuroMissers van de Consumentenbond in verband met “onduidelijk prijsbeleid”.

Beide instituten vermelden alleen eurobedragen, waardoor de suggestie gewekt wordt dat de opleidingen en examens goedkoper zijn dan in werkelijkheid, aldus de Consumentenbond op de website. “Wij zijn doodongelukkig met bedrijven die alleen prijzen in euro’s vermelden in folders, brochures en op websites. We leven nog steeds in guldenland. De vermelding in euro’s naast de vermelding in guldens is nu juist bedoeld om de mensen te laten wennen aan het nieuwe betaalmiddel. Met alleen vermelding in euro’s wordt dat niet bereikt”, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.
Voordat bedrijven op de lijst met EuroMissers geplaatst worden, ontvangen zij een fax van de Consumentenbond waarin zij op de hoogte gesteld worden. Vervolgens krijgt men drie dagen de tijd om de ‘beschuldiging’ te weerleggen. SEA-directeur Jan Janse: “Wij zijn inderdaad op de hoogte gesteld door de Consumentenbond dat wij op die lijst terecht zouden komen”. Janse stelt dat dat naar aanleiding van het hoofdredactionele commentaar in AM zou zijn geweest. Navraag bij de Consumentenbond levert een ander beeld op. “SEA is bij ons gemeld. Wij plaatsen niet zelf bedrijven en instellingen op deze lijst, dat zou te gek zijn. SEA heeft de klacht over oneigenlijke prijsverhogingen kennelijk kunnen weerleggen bij onze onderzoekers. SEA is wel op de lijst blijven staan in verband met ‘onduidelijk prijsbeleid'”, aldus de Consumentenbond.
Bij Nibe-SVV weet men van niks. “Staan wij op die lijst? Daar hebben we niets over gehoord”, aldus een woordvoerder. “Ik zal er een briefje aan wagen richting Consumentenbond, maar ik heb niet de illusie dat het iets zal uitmaken. We zijn overigens niet van plan ons beleid ten aanzien van het vermelden van de bedragen in euro’s te wijzigen.”

Reageer op dit artikel