nieuws

Clamber stoot Elvia-posten af

Archief

Clamber Assuradeuren, onderdeel van Hestia Groep, draagt de Elvia-portefeuille over aan Van Kampen Groep.

“Deze activiteit is niet meer lonend”, aldus Hestia-directeur Marcel van den Berg, die nadrukkelijk werkt aan “het optimaliseren” van de bedrijfsvoering van Hestia.
Clamber Assurudeuren kreeg de Elvia-portefeuille twee jaar geleden in beheer. Voor een honderdtal subagenten van Elvia, vooral uit Midden-Nederland, werd sindsdien ook de backoffice verzorgd. De portefeuille gaat per 1 januari naar Van Kampen Groep, dat in 2002 ook al diverse subagenten van Elvia kreeg toegewezen, als gevolg van het toen ingezette segmentatiebeleid bij de verzekeraar.
Clamber Assuradeuren concentreert zich voortaan op de volmachtactiviteiten voor de zusterbedrijven.
Reorganisatie
Hestia (voorheen Het Vermogenshuys) heeft het afgelopen jaar een behoorlijke reorganisatie achter de rug, waarbij het aantal arbeidsplaatsen (in fte) is teruggelopen tot 85. Kort na de overnames – in 2002 en 2003 – van Rendement Adviesgroep, Clamber Assuradeuren en PSL Adviesgroep waren dat er zelfs 145. De franchisevestigingen in Uden en Capelle aan den IJssel werden verzelfstandigd, terwijl de van PSL geërfde reisbureaus en een makelaardij o/g zijn verkocht. De provisieomzet is gedaald van ruim e 10 mln in 2002 tot ongeveer e 6,5 mln dit jaar.

Reageer op dit artikel