nieuws

Claim LawWatch tegen AGF in voorbereiding

Archief

Recherchebureau LawWatch heeft bij AGF Belgium de verjaring gestuit van vorderingen die diverse tussenpersonen hebben op de verzekeraar na het in beslag nemen van de administratie van volmachtbedrijf GS Verzekeringen in 1997. De vorderingstermijn verjaarde op 6 oktober.

Tussen AGF en GS loopt een rechtszaak, waarin arbiters hebben bepaald dat AGF aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die is ontstaan door het weghalen van de administratie van autoverzekeringen bij GS op 6 oktober 1997. LawWatch wil voor de gedupeerden een stichting oprichten en over de claims onderhandelen met AGF. Het bureau werkt op basis van no cure no pay met een eenmalige bijdrage van e 255 (ex btw). Leiden de werkzaamheden van LawWatch tot een succesvolle claim, dan ontvangt het bureau 10% van het uit te keren bedrag.
LawWatch heeft op basis van talrijke reacties van tussenpersonen een brief gestuurd aan AGF. “Veel tussenpersonen weten niet hoe ze de schade moeten berekenen; anderen hebben daarvoor meer tijd nodig. Daarom hebben wij ons beperkt tot het collectief stuiten van de verjaring en het verzoek gedaan per omgaande te reageren. AGF heeft echter nog niets van zich laten horen”, zegt Rob van der Vaart van LawWatch.
Tot eind deze maand kunnen gedupeerde tussenpersonen zich nog melden bij het Hoofddorpse recherchebureau, waarna namens alle tussenpersonen een claim zal worden ingediend bij AGF. “Eén van de tussenpersonen had zelf al een procedure aangespannen tegen AGF. Toen onze actie bekend werd, liet AGF de tussenpersoon weten te willen schikken. Hij heeft dat echter niet gedaan en heeft zich bij ons aangesloten”, aldus Van der Vaart.

Reageer op dit artikel