nieuws

Chubb doet Masterpiece Nederland in de verkoop

Archief

Chubb Nederland gaat haar dochteronderneming Masterpiece Nederland verkopen. Het besluit is ingegeven door het Amerikaanse moederbedrijf dat zich in Europa louter wil richten op zeer welgestelde particulieren.

In een brief aan het intermediair laat Masterpiece Nederland weten dat als gevolg van deze strategiewijziging door het moederbedrijf de acceptatie van huishoudelijke producten (opstal, inboedel, avp, kostbaarheden en kunst) aan particulieren met een premie van minder dan e 10.000 per jaar wordt stopgezet. “Tot nader orde zullen wij voor deze groep verzekerden geen offertes meer uitbrengen”, schrijft algemeen directeur Bart-Jan Kastrop.
Volgens Chubb genereren zeer welgestelde particulieren, die vanuit Groot-Brittannië bediend gaan worden, de beste resultaten. “Dit segment heeft een substantiële groeipotentie, aldus Kastrop. Hij laat weten dat de samenwerking met Léobros, houdstermaatschappij van assurantiemakelaar M.N. Léons, is beëindigd en dat Masterpiece Nederland wordt verkocht. “Wij zijn daarover in onderhandeling met diverse partijen”, aldus Kastrop.

Reageer op dit artikel