nieuws

“Christelijke zorg- polis blijft mogelijk”

Archief

Volgens Pro Life, het Agis-onderdeel dat ‘christelijke’ zorgverzekeringen voert, is in diverse media ten onrechte geconcludeerd dat voor dergelijke polissen geen plaats meer zou zijn in de komende Basisverzekering.

Pro Life heeft direct gereageerd op de berichtgeving naar aanleiding van het debat over het nieuwe zorgstelsel in de Tweede Kamer, waarin de woorden van minister Hoogervorst verkeerd zouden zijn uitgelegd.
De minister heeft volgens de organisatie aangegeven dat uitsluiting van behandelingen op ethische gronden mogelijk blijft, maar ze mogen niet leiden tot premiedifferentiatie. “Iedereen betaalt dus hetzelfde bedrag, ook als op de polis uitsluitingen zijn gemaakt. Het is daarmee nog steeds mogelijk om als christen te kiezen voor uitsluiting van bepaalde zaken, zoals abortus provocatus, geslachtsveranderende ingrepen, ivf en euthanasie”, aldus Pro Life. Deze zorgverzekeraar telt circa 20.000 verzekerden.

Reageer op dit artikel