nieuws

Centraal Beheer komt toch met verhoging autopremies

Archief

Hoewel Centraal Beheer Achmea kort geleden desgevraagd liet weten dat er op korte termijn geen premieverhoging in de autoverzekering zou plaatsvinden, gaat dat toch gebeuren.

Per 1 november verhoogt de maatschappij, marktleider in de branche Motorrijtuigen, de autopremies met 4,9%. De verhoging geldt voor de dekkingen WA, Ruit, Diefstal en Aanrijdingen.
Aanleiding voor de premieverhoging vormen de toegenomen letselschade-uitkeringen en de gestegen kosten van schadeherstel.
Om de premiestijging beperkt te houden, is een aantal andere maatregelen getroffen. Zo vervalt de b/m-korting voor de dekking Brand, Storm en Natuur. Voor auto’s die rijden op LPG of diesel wordt een brandstoftoeslag van 15% berekend vanwege het grotere aantal schades bij deze groep verzekerden. De kilometertoeslag van 15%, die voorheen in rekening werd gebracht aan klanten die gemeld hebben meer dan 20.000 kilometer per jaar te rijden, komt te vervallen.
Hooge Huys, dat net als Centraal Beheer voor het laatst in 1999 een premieverhoging had doorgevoerd, verhoogde per 1 september de WA-premie voor personenauto’s met 15%. AXA rekent sinds 1 juli 5% meer WA-premie voor personenauto’s.

Reageer op dit artikel