nieuws

Centraal Beheer geeft premie risicopolis terug

Archief

Centraal Beheer Achmea heeft een nieuwe overlijdensrisicoverzekering in de markt gezet, dit keer met de mogelijkheid van terugbetaling van de premies bij in leven zijn op de einddatum.

In 1999 werd voor het eerst een tijdelijke risicoverzekering met no-claimkorting ontwikkeld. Het product kwam uit het brein van aandelenleasebedenker Piet Bloemink. De ‘Premieboomerang’ van Koers-Kompas werd geen succes. “Er zijn er uiteindelijk een paar duizend van verkocht en dat is te weinig”, aldus Koers-Kompas-directeur Rob Straathof destijds.
De tijdelijke overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kent drie vormen: 100% van de premies terug aan het einde van de looptijd, 50% of geen premierestitutie. De prijs voor premierestitutie is pittig: een 30-jarige man betaalt voor een verzekerd kapitaal van e 20.000 (looptijd vijftien jaar) maandelijks e 5,59 zonder de ‘Geld-Terug-Garantie’ maar e 45,09 met volledige ‘Geld-Terug-Garantie’. In het laatste geval volgt na vijftien jaar – bij in leven zijn – een uitkering van e 8.116,20, oftewel twaalf maanden e 45,09 maal vijftien jaar.
Het verzekerde bedrag is minimaal e 10.000 en er geldt tijdens de looptijd een gratis ongevallendekking van e 150.000. Aanvragers van een offerte krijgen het veel beproefde 1/5de staatslot.

Reageer op dit artikel