nieuws

Celstraffen geëist in Bouwman-affaire

Archief

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Assen gevangenisstraffen van twee respectievelijk anderhalf jaar geëist – waarvan een half jaar voorwaardelijk – tegen eigenaar Peter Bouwman en verzekeringsmanager Dita Leeuwerik van Bouwman Consultancy.

Bouwman en Leeuwerik, destijds nog korte tijd levenspartners, ontkennen de aantijgingen, zo bericht het Nieuwsblad van het Noorden. Tot de verwijten behoren het zonder vergunning beheren van particuliere vermogens, vervreemden van lease-auto’s en het vervalsen van loonstroken en werkgeversverklaringen. Bouwman zegt te zijn afgegaan op de deskundigheid en betrouwbaarheid van zijn medewerkers, Leeuwerik zegt ten onrechte als kopstuk naar voren te zijn geschoven.
Willem Jansen, die een leidinggevende functie had bij het failliete assurantiekantoor in Westerbork, hoorde 240 uur werkstraf en een half jaar (voorwaardelijk) cel tegen zich eisen. Ook zijn advocaat heeft gepleit voor vrijspraak. De rechter doet na verwachting deze week uitspraak.
In oktober werden vier medewerkers voor valsheid in geschrifte al veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en werkstraffen van veertig tot tachtig uur. Bij het failliete Bouwman Consultancy is voor ruim e 2,5 mln aan particuliere gelden verdwenen. Verzekeringspartner Aegon bleek voor meer dan e 5 mln aan leningen te hebben uitstaan bij het kantoor in Westerbork.

Reageer op dit artikel