nieuws

CED boekt hoogste expertise-omzet ooit

Archief

Expertisebureau CED heeft over het boekjaar 2000/2001 de hoogste omzet uit zijn geschiedenis geboekt: e 30,1 (26,5) mln.

De omzetgroei van 14% was mede mogelijk door de overname begin dit jaar van expertisebureau Dekra Nederland in Woerden. Het brutoresultaat kwam 60% hoger uit op e 3,4 (2,1) mln. De nettowinst beliep e 2,3 (1,2) mln.
Voor het boekjaar 2001/2002 verwacht CED (391 medewerkers) een verdere stijging in omzet naar e 33 mln (+10%). Dezelfde groei wordt voorzien voor het resultaat. “De verwachte omzet en winstgroei is exclusief de overname van EMN Expertise”, zo stelt de directie van CED in haar jaarverslag.
In overleg met de Duitse expertisepartner Dekra worden plannen ontwikkeld om schadeprocesmanagement buiten Nederland aan te bieden. De eerste resultaten worden komend jaar verwacht, aldus de directie.
Van de verzekeraars hebben Amev, Delta Lloyd en Europeesche hun expertise-activiteiten uitbesteed aan CED. Het expertisebureau telt ruim tachtig aandeelhouders, waaronder ruim veertig verzekeringsmaatschappijen.

Reageer op dit artikel