nieuws

CEB onzeker over PSV Verzekeringen

Archief

Voetbalclub PSV wil doorgaan met het label PSV Verzekeringen. Maar of intermediairbedrijf CEB Consulting (Groningen) de partner blijft, is zeer de vraag.

In eerste instantie is PSV, bij monde van Miriam van Moll, duidelijk over de status van CEB als zakenpartner. “Het is niet geworden wat wij er van verwacht hadden. We gaan met een nieuwe partij in zee voor PSV Verzekeringen.” Een naam wil ze niet noemen. Enkele dagen later meldt Van Moll ineens dat het helemaal nog niet zo zeker is of CEB terzijde wordt geschoven.
Die mededeling volgt op een telefoongesprek met Barry van der Dong, samen met Gustav Calkhoven eigenaar van CEB (Calkhoven Employee Benefits). Van der Dong toont zich tegenover AM een rasoptimist. Volgens hem gaat het goed met het label PSV Verzekeringen. Op de vraag hoeveel polissen er al zijn verkocht, moet hij evenwel erkennen “concreet nog niet zo veel”.
Hoeveel is dat precies? Van der Dong: “Nou, onder het label PSV Verzekeringen is nog geen één polis verkocht. We willen het concept eerst van A tot Z compleet hebben, voordat we beginnen.”
Maar er is vorig seizoen in het PSV-stadion toch al veelvuldig reclame voor gemaakt? Van der Dong: “Dat was meer om mensen op het initiatief te wijzen.”
Autocoureur
Volgens Van der Dong loopt het andere voetbalinitiatief, FC Groningen Verzekeringen, “als een trein” en staan nieuwe concepten op de rol. “Nog minimaal twee andere voetbalclubs gaan onder eigen label verzekeringen verkopen. Het gaat om een ere- en eerste divisieclub.” CEB gebruikt het concept ook bij andere sporten, zoals bij basketbalclub Den Helder waarvan het hoofdsponsor is.
Nieuw is de sponsoring van autocoureur Patrick Huisman. Die neemt, onder meer met steun van CEB Consulting, deel aan het Duitse Toerwagen Kampioenschap (DTM). “Op die manier brengen wij employee-benefits onder bij bedrijven, waarbij een deel van de inkomsten ten goede komen aan Patrick Huisman”, aldus Van der Dong.
Signalen
Onderwijl druppelen er signalen binnen die kunnen duiden op een minder voorspoedige gang van zaken. Zo staan de panden van zowel CEB Consulting als van Calkhoven Adviesgroep te koop. Volgens Van der Dong huurt CEB het pand aan de Groningse Hereweg. Hij weet overigens niets af van een verkoop: “We hebben een huurcontract dat nog vier jaar loopt”.
De verkoop van het kantoorpand van Calkhoven Adviesgroep (inclusief Triantha Assuradeuren) aan de Asserweg in Beilen kan volgens Gustav Calkhoven worden verklaard door de recente reorganisatie. “Er zijn 7 van de 21 arbeidsplaatsen verdwenen. Verder gaan twee mensen voortaan thuiswerken, waardoor we wat ruim in de jas zitten. Mijn woonpand aan de Esweg in Beilen heeft ook kantoorruimte. Daar gaan we naartoe verhuizen als het pand aan de Asserweg is verkocht.” Eind vorig jaar was Calkhovens compagnon Peter Herder al vertrokken.
Dat zeker twee verzekeraars (waaronder De Amersfoortse) onlangs zijn overgegaan tot maatschappij-incasso, heeft volgens Calkhoven niets met financiële problemen te maken. “Het is zelfs alweer teruggedraaid. Kijk, we incasseerden bij hypotheek- en beleggingsverzekeringen voorheen deels zelf en deels verliep dat via de maatschappij. Dat gaf problemen en daarom zijn we overgegaan op volledige maatschappij-incasso. Toen begon echter de schade-afdeling te piepen, want geen incasso betekent ook geen poliscontrole; en u weet, gemiddeld wordt 18% van de schadepolissen fout opgemaakt. Daarom hebben we dat laten terugdraaien. Nee, er is weinig aan de hand.”
De DTM-auto van Patrick Huisman, sinds kort gesponsord door CEB Consulting.

Reageer op dit artikel