nieuws

Cascopremies Klaverblad met 5 tot 15% verhoogd

Archief

Bij Klaverblad zijn de cascopremies voor motorrijtuigen verhoogd: in de regio’s 1 en 3 met gemiddeld 5%, in regio 2 met gemiddeld 10%. De premies voor beperkt casco stegen 10%. De cascopremies voor bestelauto’s zijn 15% hoger geworden en de premie voor beperkt casco circa 10%.

Zowel bij de personenauto’s als de bestelauto’s zijn de WA-premies niet gewijzigd. “Omdat een cascodekking uitsluitend in combinatie met een WA-verzekering kan worden gesloten, blijft de premieverhoging voor een complete personenautoverzekering beperkt tot zo’n 3% voor de regio’s 1 en 3 en 5% voor de regio 2”, aldus Klaverblad.
Er zijn overigens wel enkele aanpassingen in de regio-indeling aangebracht. Zo is de kop van Noord-Holland verkast van regio 1 naar 2. De plaatsen Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, een deel van Breda, Oosterhout, Heusden, Enschede, Hengelo, Almelo en een gebied ten noorden van Venray gingen van regio 2 naar 3.
Beveiliging
Bij de acceptatie van bestelauto’s zullen voortaan beveiligingseisen worden gesteld. Bestelauto’s met een bouwjaar 2001 of later en een cataloguswaarde tot e 20.000 dienen voorzien te zijn van een diefstalbeveiliging conform SCM-klasse 1 (startonderbreker). Bij een hogere cataloguswaarde gelden afwijkende premies, voorwaarden en beveiligingseisen. Voor bestelauto’s met bouwjaar 2000 of eerder is een startonderbreker verplicht bij een cataloguswaarde vanaf e 15.000.

Reageer op dit artikel