nieuws

Care: 9% meer winst

Archief

Care Schadeservice, onderdeel van Athlon, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet zien toenemen tot # 49 (45) mln, een groei van 9%. “Dit was echter minder dan verwacht, aldus Athlon in een toelichting op de halfjaarcijfers.

De brutowinst van de schadeherstelketen, die het afgelopen halfjaar uitbreidde naar 51 (49) vestigingen, kwam uit op # 2,5 (1,7) mln. Het personeelsbestand werd “onder invloed van de marktomstandigheden” met zestig medewerkers teruggebracht.
De daling van het aanbod van schadeauto’s, ingezet eind vorig jaar, hield de afgelopen zes maanden onverminderd aan. “De lichte daling van de leasemarkt is daarvan een belangrijke oorzaak”, aldus de directie van Athlon. De autoleasemarkt in ons land liep in het eerste halfjaar 0,6% terug.
Aandeelhouders van Athlon zijn onder meer drie verzekeraars met 5% of meer preferente of gewone aandelen: Delta Lloyd, Fortis en Interpolis.

Reageer op dit artikel