nieuws

Cardif biedt nu ook achteraf werkloosheidsdekking aan

Archief

Bij Cardif kunnen bestaande polishouders nu ook achteraf een werkloosheidsdekking sluiten. Voorheen werd deze dekking alleen samen met een arbeidsongeschiktheidsdekking aangeboden.

Voor het intermediair is een speciaal werkloosheidspakket ontwikkeld met mailingbrieven, belscripten, aanvraagprogrammatuur en een verzekerdenbestand. Cardif geeft als voornaamste reden voor deze actie dat werkloosheid een toenemend probleem is voor huizenbezitters. “Steeds vaker worden woningen per executie verkocht, omdat de hypotheekgever tijdelijk zonder baan komt te zitten en in financiële moeilijkheden komt. Bij nieuwe aanvragen voor een hypotheekbescherming wordt dan ook bijna altijd gekozen voor een aanvullende werkloosheidsdekking.”
Bestaande polishouders die hebben gekozen voor het eenmalig voldoen van een koopsom voor de arbeidsongeschiktheidspolis, kunnen nu kiezen voor een premiebetalende variant voor het werkloosheidsdeel. Enige beperking is dat het verzekerd maandbedrag voor werkloosheid niet hoger mag zijn dan dat van de lopende arbeidsongeschiktheidspolis. De einddatum van beide dekkingen is gelijk.

Reageer op dit artikel