nieuws

Cantos (NN) koopt Assuned

Archief

Cantos Financiële Diensten (Eindhoven) neemt per 1 maart de portefeuille van stadgenoot Assuned over.

De drie medewerkers van Assuned en directeur/aandeelhouder Roel Zwerver verhuizen dan van de Aalsterweg naar het nieuwe kantoorpand van Cantos (onderdeel van ING) aan de Keizer Karel V Singel in Eindhoven. Zwerver wordt een van de adviseurs van Cantos.
De portefeuille van Assuned bestaat volledig uit schadeverzekeringen en is op jaarbasis goed voor een provisieomzet van e 450.000. Cantos zegt hiermee “een evenwichtiger aanbod te krijgen van financiële producten en verzekeringen voor ondernemers én particulieren”. Verder benadrukt directeur John Roodbeen dat de dekkingsratio – de verhouding tussen de vaste provisie-inkomsten en de vaste kosten – “substantieel verbetert”.
Bij Cantos werken momenteel 120 mensen, die ruim 25.000 klanten bedienen. Vorig jaar nam het kantoor nog de Eindhovense portefeuille van NN-captive Profidas (veertien medewerkers) over. De provisieomzet van Cantos is ruim e 10 mln. Het intermediairbedrijf ontstond eind 2001 uit een fusie van BRB Groep, Peeters Adviesgroep en Jansen & Tempelaars.

Reageer op dit artikel