nieuws

CAK viert feestje in New York

Archief

Het Dordrechtse bemiddelingsbedrijf CAK heeft met de medewerkers en hun partners de twintigste verjaardag gevierd in New York.

Met de reis wilde directeur Bert Geysendorpher niet alleen het twintigjarig bestaan vieren maar ook het personeel bedanken voor de extra inzet van de afgelopen tijd. CAK (Centraal Administratie Kantoor) en volmachtdochter National Academic, zijn namelijk de afgelopen jaren fors gegroeid. Het bedrijf dat zich richt op mensen met een hbo- of academische opleiding en met name op de onderwijssector (88% van de klanten), had in 1996 een brutopremie-inkomen van f 16 miljoen, nu is dat f 93 miljoen. Het inkomen wordt voor 65% verkregen uit de ziektekostensector. Binnenkort zal de grens van f 100-miljoen worden gepasseerd. “Een verzesvoudiging in nog geen vijf jaar tijd legt uiteraard een grote druk op de medewerkers”, zegt Geysendorpher. “Het heeft mij dan ook deugd gedaan te zien dat de groep zich tijdens de vierdaagse reis uitstekend heeft kunnen ontspannen.” De groep van 103 mensen bestond uit binnendienstmedewerkers, gepensioneerden, maten/consulenten, en hun partners.
Sinds 1994 werkt CAK in maatschapsverband (op fifty-fify-basis) met (16) regionale consulenten. Inmiddels heeft CAK het land in 31 regio’s ingedeeld en worden er mensen gezocht om hier invulling aan te geven. De consulenten hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de fikse groei van CAK. De groei werd ook bereikt door de oprichting in 1994 van het volmachtbedrijf National Academic. Deze werkt voor ziektekosten met Amicon en voor de overige verzekeringen met een pool. Het risico wordt gedragen door Zurich (40%), de Europeesche (30%), en Avero Achmea (30%).
Tijdens het verblijf in New York werd vanuit Nederland doorgebeld dat Loek van Tilburg, één van de maten/consulenten, geslaagd was voor het diploma Gevolmachtigd Agent. Dat bericht werd met gejuich ontvangen. Na het vertrek van mede-directeur Nico Breur, die als enige bij CAK over dit diploma beschikte, had CAK tot juli van dit jaar een betreffende dispensatie van de Verzekeringskamer. Was het diploma niet behaald, dan had CAK een gediplomeerde moeten aantrekken.
De CAK’ers trokken veel aandacht in New York, misschien wel door de kleurige paraplu’s die zij tijdens de reis uitgereikt kregen.

Reageer op dit artikel