nieuws

Bundeling van Brabantse NN-kantoren

Archief

Onder de naam Fondas gaan zes Westbrabantse assurantiekantoren die eigendom zijn van Nationale-Nederlanden samenwerken. Er ontstaat een bemiddelingsbedrijf met meer dan honderd medewerkers.

Fondas Verzekeringen & Financiële Diensten zag in augustus 2001 al het levenslicht, toen Burmanje Brenders & Van Dongen (Dongen) samenging met Mabra (Goirle). Deze maand treden ook de kantoren Dubbeld (Bergen op Zoom) en Van Deursen (Roosendaal) toe tot het samenwerkingsverband. Later dit jaar volgen nog Bueger Wiertz & Melis (Breda) en Reijntjens/Broere (Etten-Leur).
Hoewel de zes NN-kantoren een gezamenlijke backoffice krijgen, heeft de samenwerking geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Fondas heeft volmachten van Aegon, Amev, Arag, Delta Lloyd, De Goudse en Nationale-Nederlanden.
Op dit moment zijn er binnen de captive-organisatie van NN zeven clusters gevormd. NN verwacht dat uit de 65 kantoren uiteindelijk tien regionale clusters zullen ontstaan. De kantoren waren vorig jaar goed voor een provisieomzet van zo’n e 100 mln.

Reageer op dit artikel