nieuws

Britse Hiscox presenteert nieuwe kunstverzekering

Archief

De Britse verzekeraar Hiscox, gespecialiseerd in privé- en publieke kunstverzamelingen heeft een nieuw product geïntroduceerd: ‘Fine Art by Hiscox’, een polis voor waardevolle kunstvoorwerpen. De nieuwe polis wordt op 26 november gepresenteerd in Museum Van Loon in Amsterdam.

Het nieuwe verzekeringsproduct biedt volgens Hiscox de mogelijkheid aan verzekerden ook bij gedeeltelijke schade het kunstobject als verloren te beschouwen en daardoor volledige schadevergoeding te ontvangen. Verder kent de kunstverzekering een dekking voor beschadigingen door toedoen van restaurateurs en schoonmakers.
Om de te verzekeren waarde van kunstverzamelingen nauwkeurig(er) te kunnen bepalen, heeft Hiscox in samenwerking met Gabrius, de internationale aanbieder van data over beleggingen en van analytische instrumenten voor de kunstmarkt, de Hiscox Gabrius Art Market Index ontwikkeld. Verzekeraars en handelaren kunnen aan de hand van deze index de waarde van kunstvoorwerpen gemakkelijker vaststellen. Onder- en oververzekering kunnen sneller worden onderkend als de waarde van kunstvoorwerpen sterk fluctueert.
Volges Hiscox-manager Benelux Siwart is dat laatste aspect van groot belang voor verzekerden. ” Iedereen die nu een kunstvoorwerp bezit, moet voor wat betreft de waarde zelf de vinger aan de pols houden. Een op de acht kunstverzamelaars heeft het afgelopen jaar zijn kunst getaxeerd. Als kunst is onderverzekerd, leidt dat bij diefstal of beschadiging tot aanzienlijke financiële verliezen voor de eigenaar. De index draagt eraan bij dat de verzekerde waarde op het niveau blijft van de markt.”

Reageer op dit artikel