nieuws

Breekijzer op bezoek bij Delta Lloyd

Archief

Pieter Storms, gezicht van het tv-programma Breekijzer, is vorige week bij Delta Lloyd geweest. Het bezoek bracht een gedupeerde parkietenkweker succes.

De kwestie waarover Storms kwam praten, ging over een (aansprakelijkheids)verzekerde van Delta Lloyd die op zijn land (gekochte) kippenmest had uitgestrooid, hetgeen resulteerde in een ongewoon heftige vliegenplaag. Hierdoor gingen vogels in een nabijgelegen parkietenkwekerij dood. Doordat de aansprakelijkheid niet werd vastgesteld, dreigde de parkietenkweker failliet te gaan.
Tijdens het bezoek van Storms zegde Delta Lloyd toe – “vanwege het bijzondere en eenmalige karakter van de schade” – de aansprakelijkheidsvraag opnieuw te bekijken en de parkietenkweker ( 200.000 uit te keren. Dit bedrag zal nog worden verhoogd indien aansprakelijkheid wordt vastgesteld en de schade hoger blijkt te zijn. Indien de schade lager uitpakt, kan de man de ( 200.000 houden.
Het was de derde keer dat Storms bij Delta Lloyd op bezoek was. Het ging destijds om kwesties bij Delta Lloyd Vastgoed en Delta Lloyd Landbouw. In het ene geval gaf Delta Lloyd toe een fout te hebben gemaakt, in het andere geval was het resultaat een coulanceregeling (lening).

Reageer op dit artikel