nieuws

Brandexpertise Fortis gaat deels naar CED en Crawford

Archief

De Fortis ASR-maatschappijen gaan per april hun brandexpertisewerkzaamheden deels uitbesteden aan de expertisebedrijven CED en Crawford & Company.

De eigen expertisedienst van Amev werkt sinds 1 januari ook voor Stad Rotterdam en Woudsend, die beide geen eigen expertiseafdeling meer hebben. Over de invulling van de uitbesteding zijn nog geen afspraken gemaakt. “Daarover wordt binnenkort overlegd”, aldus een Fortis-woordvoerder. “Vanaf april zal het aanbod aan expertiseopdrachten worden verdeeld tussen onze eigen expertisedienst, CED en Crawford.”
CED (Capelle aan den IJssel) telt 650 medewerkers en een jaaromzet van circa e 40 mln. De brandexpertise is ondergebracht bij de bedrijfsonderdelen CED Nomex en EMN Expertise. Bij Crawford, waar in totaal ruim 200 mensen werken, houden de onderdelen Brandtechnische Verzekeringen (Rotterdam) en Crawford Direct (Amsterdam) zich met brandexpertise bezig.
Amev heeft twintig eigen brandexperts in dienst. Zes jaar geleden deed Amev al de expertise van auto- en caravanschades over aan CED.

Reageer op dit artikel