nieuws

Brand verwoest tientallen sportwagens

Archief

Een grote brand heeft zondag 31 oktober het Hengelose autobedrijf Munsterhuis Sportscars getroffen. De brand veroorzaakte geen persoonlijke ongelukken, maar betekende wel het einde voor zeker veertig veelal peperdure sportwagens.

Munsterhuis was onlangs door Ferrari en Maserati aangesteld als officieel dealer en had exemplaren van deze merken in huis die tonnen waard waren. Kortsluiting zou rond kwart voor twee ’s middags de brand hebben veroorzaakt. Enkele auto’s konden tijdens de brand niet in veiligheid worden gebracht, omdat deze conform verzekeringsrichtlijnen op slot stonden en de sleutels niet voorhanden waren. Om kwart over drie gaf de zestig man sterke brandweer het sein ‘brand meester’, maar dat was voor de meeste auto’s te laat.
Bij de brand zijn verzekeraars NOWM (garageverzekering) en Delta Lloyd (bedrijfspand) en expertisebureau Troostwijk betrokken. De totale schade loopt in de tientallen miljoenen. Delta Lloyd schat de schade aan het pand op e 4 mln.
Van de dure Maserati’s en Ferrari’s was weinig meer over.

Reageer op dit artikel