nieuws

Boze brief naar Centraal Beheer over premietoeslag 70-plussers

Archief

Ouderenbonden Anbo en Unie KBO zijn kwaad op Centraal Beheer Achmea, dat sinds kort een premietoeslag van 5% hanteert voor klanten die een autoverzekering hebben lopen. Anbo wil gaan overleggen over een aanpassing van de nieuwe regel.

“Het berekenen van een toeslag op grond van leeftijd alleen is altijd willekeurig. Er zijn andere maatregelen mogelijk”, zegt een woordvoerder van Anbo. “Wij gaan een brief sturen en hopen met Centraal Beheer om de tafel te kunnen gaan zitten.”
Centraal Beheer baseert de toeslag op schadegegevens die aantonen dat verzekerden van 70 jaar en ouder structureel een schaderisico opleveren dat 22% hoger is dan gemiddeld. “Wij hebben relatief veel ouderen in onze portefeuille, dus moeten wij uit het oogpunt van schadelastbeheersing maatregelen treffen”, licht een woordvoerster toe. “We hebben inmiddels veel klachten binnengekregen en zijn aan het overleggen wat we hiermee gaan doen.”
Andere verzekeraars zijn evenmin happig op het verzekeren van ouderen. Univé rekent voor 80-plussers een toeslag van 20%; Nationale-Nederlanden accepteert geen nieuwe verzekerden die ouder zijn dan 70 jaar. Of Anbo ook deze maatschappijen gaat aanschrijven, hangt af van het resultaat dat bij Centraal Beheer wordt bereikt.

Reageer op dit artikel