nieuws

Bovemij en pensioenuitvoerder samen in inkomensverzekeringen

Archief

Bovemij gaat met pensioenuitvoerder Mn Services een joint-venture oprichten voor het aanbieden van inkomensverzekeringen en zorgverzekeringen aan Bovag-leden en hun personeel.

Bovemij is de verzekeraar van Bovag, de organisatie voor de mobiliteitsbranche. Bij Bovag zijn zo’n 11.500 werkgevers (onder meer tankstations, autoherstelbedrijven en tweewielerbedrijven) aangesloten die samen 90.000 werknemers hebben. Bovemij biedt de werknemers en hun personeel diverse bedrijfs- en werknemersverzekeringen, waaronder rechtsbijstandverzekeringen en inkomensverzekeringen, waarvoor Bovemij zelf het risico draagt. Verder worden ziektekosten- en ziekenfondsverzekeringen van Agis aangeboden. Ook kunnen klanten van Bovag-leden bij Bovag een verzekering sluiten die is gerelateerd aan hun aankoop, zoals auto- en caravanverzekeringen.
Bovemij wil de inkomens- en zorgverzekeringen voor Bovag-leden en hun werknemers uitbouwen. De joint-venture is dan ook uitsluitend met dit doel opgericht. Bij de inkomensverzekeringen zal het gaan om speciaal daartoe ontwikkelde producten waarvoor Bovag het risico draagt. Voor de zorgverzekeringen (particulier en ziekenfonds) staat nog niet vast dat Agis risicodrager wordt. Er wordt nog gepraat met verscheidene verzekeraars.
Mn Services, partner in de nieuwe joint-venture, is de pensioenuitvoerder van de MTB, de Metaal en Technische Bedrijfstakken, waarvan Bovag lid is. “Een voordeel van de gezamenlijke aanpak is, dat de dienstverlening aan de leden via één loket verloopt en dat via dit loket een breder en vollediger pakket kan worden aangeboden.”
Bovemij zegt desgevraagd dat er vooralsnog geen plannen zijn om de dienstverlening uit te breiden naar andere organisaties binnen de MTB (36.000 werkgevers, 320.00 werknemers). Bovemij verwacht dat de joint venture, waarvan naam nog niet vaststaat, in maart met het eerste product zal komen. Of dat een inkomens- of een zorgverzekering zal zijn, kan de verzekeraar nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel