nieuws

Bovag komt met Rijbewijs Garantie

Archief

Bovag heeft de Bovag Rijbewijs Garantie geïntroduceerd, waarmee kandidaten voor een van tevoren afgesproken prijs hun rijbewijs kunnen halen. De garantie omvat een annuleringsverzekering en een risicopolis voor de rijschoolhouder.

Voorafgaand aan de opleiding vindt een intake plaats bij één van de tweehonderd Bovag-rijscholen die de garantie aanbieden. De rijscholen kunnen zelf de prijzen van de lesprogramma’s bepalen. Inbegrepen in de prijs zijn onder meer basis- en extra lessen en een annuleringsverzekering. De cursist kan maximaal zeven maal herexamen doen. Voor het garantieplan is een speciale site geopend: www.bovaggarantieplan.nl.
Verzekering
De annuleringsverzekering wordt, net als de bedrijfsrisicoverzekering voor de rijschoolhouder, verzorgd door adviesbureau en NVA-lid Van Klaveren. Eigenaar Wim van Klaveren: “Bovag heeft twee jaar geleden een werkgroep ingericht om te denken over dit product. Wij zijn daar ook bij betrokken geweest, omdat we veel klanten hebben in de rijschoolwereld.”
De annuleringsdekking is ondergebracht bij de Duitse industriële verzekeraar HDI, Bovemij en Aegon. Voor de bedrijfsrisicoverzekering is Bovemij 100% risicodrager. Wanneer een kandidaat voor het eerste examen zakt, krijgt hij extra lessen. De extra kosten krijgt de rijschool via de verzekering deels vergoed.
Bovag biedt geen volledige garantie voor cursisten die na zeven herexamens nog steeds het roze papiertje niet mogen afhalen. “Dan is het gewoon einde oefening. Tegen die tijd is 99% echter wel geslaagd”, zegt Van Klaveren.
Een financiële constructie voor het halen van het rijbewijs is niet nieuw. Zo introduceerde het Veghelse Uveco vorig jaar het Rijbewijs Totaalplan, waarbij jongeren vanaf zestien jaar voorgefinancierd hun rijbewijs kunnen halen en een (gebruikte) auto kunnen aanschaffen.

Reageer op dit artikel