nieuws

Boos commissaris bij Uw Toekomst

Archief

Cees Boos, voormalig topbestuurder van SNS Reaal, is commissaris geworden van de internationale direct-writer Uw Toekomst.

Deze Amstelveense levensverzekeraar heeft vorig jaar een brutopremie-inkomen gerealiseerd van e 3,1 mln. Belangrijkste product in het assortiment is een overlijdensrisicoverzekering. In 2000 bedroeg de premie-omzet van Uw Toekomst nog e 0,8 mln, terwijl de teller in oprichtingsjaar 1999 bleef staan op e 0,1 mln.
De groei is vooral afkomstig uit Nederland en Zweden. In Finland, Denemarken en Duitsland is het bedrijf nog op bescheiden schaal actief. Vorig jaar werd in Nederland e 2,3 mln aan premie geboekt, oftewel 73% van de totale omzet.
Eind 2001 is het aandelenkapitaal door de aandeelhouders – Marco Huber, Ad de Jong en Bert de Lange – met 41% verhoogd. Uw Toekomst wil de expansie in Nederland en Finland namelijk voorzetten. In Denemarken en Duitsland wordt enige voorzichtigheid betracht. “Dankzij strenge wetgeving op het gebied van adresbestanden is het in Denemarken lastig om goed responderende mailbestanden te vinden. In Duitsland blijkt daarentegen het betaalgedrag een probleem.”
Commissarissen
De raad van commissarissen is versterkt met de komst van Cees Boos. Hij was acht jaar lang directievoorzitter van Hooge Huys en stapte in 1997 zelf uit de raad van bestuur van SNS Reaal. Na enkele interim-functies bij SFB en PGGM te hebben bekleed, heeft Boos nu een eigen (interim)managementbureau.
Zittende commissarissen bij Uw Toekomst zijn Cees Waterhout en Pieter de Jong. Waterhout nam in 1997 afscheid van Alhermij, waar hij nog wel commissaris is; ook bij verzekeraar SFS heeft hij een commissariaat. De Jong is een bekende in de wereld van direct-marketing. Zo was hij interim-directeur van koepelorganisatie DMSA en directeur van Wegener Direct Marketing Groep.
Bert de Lange, meerderheidsaandeelhouder van Uw Toekomst, heeft de raad van commissarissen verruild voor de functie van directievoorzitter. Hij wordt ondersteund door mede-aandeelhouder Ad de Jong. Huber heeft zijn directiefunctie opgegeven, maar blijft wel actief voor Uw Toekomst op het gebied van marketing.

Reageer op dit artikel