nieuws

Bonkestoter maakt doorstart

Archief

Mark Bonkestoter (32) uit Gouda heeft, met steun van vier nieuwe aandeelhouders, een doorstart gemaakt met zijn assurantiebedrijf dat zich richt op werkgevers en op werknemers van die werkgevers.

Afgelopen maand zag Bonkestoter zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen van zijn afsprakenbureau in Utrecht en van zijn bemiddelingsbedrijf in Bergambacht, die samen 23 medewerkers telden.
In beide zaken werd de Utrechtse advocaat mr. E. Wijtema als curator aangesteld. Wijtema heeft van harte meegewerkt aan een doorstart van Bonkestoters onderneming, omdat deze in de kern voldoende perspectief zou bieden. “Bonkestoter verdient een tweede kans”, aldus Wijtema.
Hooge Huys
Volgens Mark Bonkestoter is de penibele financiële situatie waarin zijn bedrijf is komen te verkeren, voor een belangrijk deel te wijten aan een relatief hoog ziekteverzuim in de opbouwfase van de onderneming. Bonkestoter is zes jaar geleden begonnen en zijn bedrijf maakte de afgelopen jaren een forse expansie door.
Begin dit jaar heeft hij met steun van ‘hofleverancier’ Hooge Huys een noodzakelijke reorganisatie uitgevoerd. De telemarketingactiviteiten werden ondergebracht in een aparte BV, Bonkestoter Company Services in Utrecht. De bemiddelingsactiviteiten bleven bij Bonkestoter Adviseurs in Bergambacht.
Toen hij eind april opnieuw om een financieringsimpuls bij Hooge Huys aanklopte, kreeg hij nul op het rekest. De maatschappij had de financieringsteugels aangehaald en hield nu voor het eerst de hand op de knip. “Bonkestoter had herhaaldelijk te kampen met een slechte liquiditeitspositie. Eind april hebben we gezegd: tot hier en niet verder”, verklaart Guido Witpen van Hooge Huys.
Bonkestoter gaat in een derde BV door met 16 van de oorspronkelijk 23 personeelsleden. Dit gebeurt binnen Bonkestoter & Partners, waarin Mark Bonkestoter nu nog maar 40% van de aandelen bezit. De andere 60% is in handen van vier aandeelhouders (“twee internen en twee externen”).

Reageer op dit artikel