nieuws

Blik beleggingsproducten opengetrokken door Amev

Archief

Amev heeft de afgelopen twee weken drie nieuwe beleggingsproducten op de markt gebracht: een eigen levensverzekering en een aandelenleaseproduct en beleggingsproduct met garantie-element van Fortis-zuster GroeiVermogen. Verder is de actie PensioengatPeiler van start gegaan.

De productintroducties volgen op de aankondiging van een nieuwe marketingcampagne voor de maanden mei tot en met augustus waarin vermogensopbouw het centrale thema is. Om de start van de campagne te onderstrepen stuurde Amev liefst 1.400 kostbare marketingkoffers naar tussenpersonen.
De koffer herbergde onder meer een zogeheten boekmap over de historie van de Nederlandse gulden en een verzamelmap waarin alle eenheden van de binnenkort verdwijnende munteenheid kunnen worden bewaard. Het thema vermogensopbouw krijgt verder vorm via een congres over dit onderwerp, een korte studie, extra verkoopprikkels voor tussenpersonen en direct-mailacties.
Producten
De nieuw geïntroduceerde levensverzekering is het Individueel Vermogensplan. Amev zegt zich hiermee vooral te richten op in vermogensbeheer gespecialiseerde tussenpersonen en hun vermogende klanten. Het Individueel Vermogensplan combineert verzekeren – voor een lijfrente, pensioen of kapitaal – met beleggen via Fortis-dochter KBW Wesselius. De minimale inleg is f 100.000 (of 45.000 euro). Bij een inleg van meer dan f 500.000 (250.000 euro) krijgt de polishouder individuele begeleiding van vermogensbeheerders van KBW Wesselius.
Het aandelenleaseproduct van GroeiVermogen heeft de naam Index Opbouw Plan. Tegenover een maandbetaling gedurende tien jaar (voor rente en aflossing) zet Amev de aankoop van een pakket certificaten van de AEX-index. Bij een maandbedrag van 150 euro is dat bijvoorbeeld 12.000 euro. Na tien jaar hoeft de portefeuille niet verplicht verkocht te worden. De provisie voor het intermediair bedraagt 7% maal premie maal duur, oftewel 8,4 keer het maandbedrag.
Het derde nieuwe Amev-product is GarantBeleggen, waarbij op basis van drie verschillende risicoprofielen kan worden belegd: defensief, neutraal en offensief. Het risico van koersdalingen wordt afgeschermd door garanties van 100%, 80% of 60% van het belegde bedrag. Deze garantie gaat wel ten koste aan het maximaal haalbare rendement: zo krijgt de klant bij een garantieniveau van 100% na zes jaar niet meer dan 70% van de gemaakte koerswinst terug. De minimuminleg voor GarantBeleggen is 500 euro, of 50 euro per maand. Bij een eenmalige inleg verdient de tussenpersoon 2,75% provisie, bij maandbetaling bedraagt de beloning 3,5 keer de maandinleg (oftewel 4,86% premie x duur).
PensioengatPeiler
Ter afsluiting van de marketingcampagne ‘mkb’ houdt Amev tot half juni de actie ‘PensioengatPeiler’. Amev wil de consument daarmee wijzen op het pensioengat en de financieel adviseur. De actie kent de nodige ludieke uitingen, zoals: standbeelden getooid met een opvallende roodwitte ‘peiler’, steltlopers die in winkelcentra zuurstokpeilers uitdelen, roodwitte flyers die op bedrijventerreinen worden uitgedeeld aan lease-autorijders en roodwitte waterfietsen in de Utrechtse en Amsterdamse grachten. Verder verschijnen er in landelijke dagbladen advertenties. Overal wordt verwezen naar www.pensioengatpeiler.nl, een internetsite met uitgebreide informatie en de mogelijkheid om het pensioengat te berekenen.
Verder doen meer dan tweehonderd assurantiekantoren mee aan een direct-mailactie en zijn nog eens honderd kantoren volledig ingericht als ‘PensioengatPeil-kantoor’. Ruim zeshonderd tussenpersonen volgen bij Amev de opleiding PensioengatPeiler.

Reageer op dit artikel