nieuws

BLG verklaart Rotterdam en Den Haag tot risicogebieden

Archief

BLG Hypotheken heeft het intermediair laten weten hypotheekaanvragen uit een aantal postcodegebieden in Den Haag en Rotterdam niet meer te accepteren vanwege het grote aantal fraudegevallen in die gebieden.

Bij BLG is gebleken dat in enkele wijken trendmatig meer frauduleus wordt gehandeld door aanvragers van een hypotheek. Het gaat om de postcodegebieden 2512, 2522-2526, 2561-2565 en 2571-2573. Voor deze wijken hoeft het intermediair geen aanvraag meer in te dienen, omdat de hypotheek niet zal worden geaccepteerd. Bij aanvragen voor financieringen in de overige postcodegebieden van Den Haag en Rotterdam voert BLG extra controle uit.
Desgevraagd zegt directeur Pierre Lemmens dat BLG in de praktijk niet direct een aanvraag uit de genoemde wijken zal weigeren. “We hebben een signaal willen afgeven. Er gebeurt in die gebieden een aantal dingen dat niet in de haak is. Maar het is te rechtlijnig en te arbitrair om die postcodes helemaal uit te sluiten.”
Wel is BLG extra waakzaam bij aanvragen uit een ‘risicogebied’. “Deze gebieden leveren duidelijk een hoger schadebeeld op. We hebben meerdere malen meegemaakt dat mensen een aanvraag indienen voor een pand waar een hele school mensen in woont, behalve de aanvrager zelf. Er moeten te vaak woningen geveild worden”, aldus Lemmens.

Reageer op dit artikel