nieuws

Bezwaar tegen pensioenfonds ICK

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft in een brief aan het ministerie van Sociale Zaken bezwaar gemaakt tegen de verplichtstelling van het bedrijfstakpensioenfonds voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK).

Werkgeversvereniging ICT en de vakorganisaties sloten vorig jaar een principeakkoord over een pensioenregeling voor de ICK-branche. De aanvraag tot verplichtstelling werd op 4 juni ingediend, echter onvolledig; op 30 oktober volgde de correcte aanvraag. Het Verbond ageert tegen de datum van 4 juni als zijnde de peildatum voor een eventuele vrijstelling van bedrijven voor deelname aan het fonds.
Verder is volgens het Verbond onduidelijk welke ondernemingen precies onder de werkingssfeer van het fonds vallen. In de aanvraag wordt gerept over hardwarewerkzaamheden, maar de omschrijving van hardware is onvoldoende concreet, waardoor niet duidelijk is welke ondernemingen onder de verplichtstelling vallen. De ICK-branche omvat naar schatting een honderdtal werkgevers en 35.000 werknemers.

Reageer op dit artikel