nieuws

Beursverzekeraar Sampo verkocht aan Hampden

Archief

De Britse onderneming Hampden wordt eigenaar van Sampo Industrial Insurance. Hampden wil de risico’s op termijn bij de underwriters van Lloyd’s of London gaan onderbrengen.

Tot die tijd accepteert en verlengt Sampo Industrial Insurance geen risico’s meer op de assurantiebeurs. Sampo Groep blijft nog tot eind dit jaar herverzekeraar, op stop-lossbasis. Het Finse moederbedrijf verklaarde in februari af te willen van de verliesgevende industriële schadeverzekeringen en zich te willen concentreren op oudedagsvoorzieningen.
Hampden houdt zich sinds 1979 met verzekeringen bezig, voornamelijk als aanbrenger van kapitaal voor de Londense beurs Lloyd’s en als administratief dienstverlener voor Lloyd’s-syndicaten. Zeker 20% van de op Lloyd’s actieve bedrijven werkt samen met Hampden. Het ligt daarom voor de hand dat Hampden de huidige risico’s van Sampo Industrial, dat Hampden Insurance gaat heten, wil overhevelen naar Lloyd’s. Vooralsnog blijft het huidige management in tact en dus wordt het bedrijf vanuit Rotterdam geleid door algemeen directeur Jan de Jong. “Het is de bedoeling dat wij op termijn namens Lloyd’s zaken gaan accepteren. Het kapitaalbeslag wordt daardoor groter”, aldus De Jong.
Over 2000 haalde Sampo (175 medewerkers) voor f 336 mln aan premie-inkomen uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Naar aanleiding van de overname door Hampden heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de waardering voor Sampo Industrial verlaagd van A-minus naar triple-B.

Reageer op dit artikel