nieuws

‘Bestuurswisseling Achmea brengt geen revolutie’

Archief

Geen nieuwjaarstoespraak, maar een nieuwjaarsgesprek met scheidend bestuursvoorzitter Nol Hoevenaars en zijn opvolger Paul Overmars kregen de medewerkers van Achmea op hun eerste werkdag van 2002 te zien en te horen.

Via het intranet van het Achmea-concern werd een vraaggesprek uitgezonden onder regie van Marcel van Dam. Rode draad in dit gesprek was dat Achmea onder leiding van Overmars geen nieuwe koers gaat varen, maar doorgaat op de ingeslagen weg. “Deze move betekent geen revolutie”, aldus Overmars.
Hij benadrukte dat het concern doorgaat met de integratie van bedrijfsonderdelen, het vergroten van het marktaandeel en het verhogen van de rentabiliteit. Andere belangrijke issues zijn en blijven de verdere stroomlijning en de commerciële vitaliteit van Achmea. “We moeten de concurrentie bijbenen en liefst een streepje voor blijven.”
Voor scheidend Achmea-topman Hoevenaars heeft de voorgenomen beursgang van de Europese alliantie Eureko absolute prioriteit dit jaar. De nieuwe voorzitter van het van drie naar acht man uitgebreide bestuur wil zo snel mogelijk listing proof zijn. “We moeten nog veel regelen, maar rond april moet het zo ver zijn. Maar of, en zo ja, wanneer we dit jaar naar de beurs gaan, hangt af van markt- en beursomstandigheden”, aldus Hoevenaars.
Om de kansen op een succesvolle beursgang te vergroten, moet de naamsbekendheid van Eurkeo omhoog. Hoevenaars wil dit doen door accent te leggen op de toegevoegde waarde van de alliantie: het gezamenlijk doen van activiteiten, zoals vermogensbeheer en (auto)schademelding. “De commerciële kracht van de bedrijven op hun thuismarkt, zoals Achmea in de Benelux, zullen en willen we niet aantasten.”

Reageer op dit artikel