nieuws

Bertelkamp volgt Kanon op bij Ansvar

Archief

Ko Bertelkamp volgt halverwege volgend jaar de huidige algemeen directeur van Ansvar Theo Kanon op, die met pensioen gaat. Bertelkamp was al adjunct-directeur.

Ruud Stut is door Ansvar aangetrokken als marketingmanager. Stut is afkomstig van TPG Post waar hij accountmanager internationale accounts was. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar het tweede directielid wordt. Verder is Hugo Develing, voormalig adjunct-directeur Guardian, toegetreden tot de raad van commissarissen. Klaas Kuiper is voorzitter van die raad geworden. Kuiper is sinds de oprichting van Ansvar in Nederland in 1967 al bij de verzekeraar betrokken.
Het afgelopen jaar heeft verzekeraar Ansvar haar eigen vermogen kunnen versterken dankzij een kapitaalinjectie van haar aandeelhouder Stichting Alcoholvrije Bedrijven. Verder is het Leger des Heils toegetreden als tweede aandeelhouder. De cijfers over 2002 lieten een negatief technisch resultaat zien voor de branches Motorrijtuigen en Brand. Volgens Bertelkamp zijn de cijfers in augustus van dit jaar licht positief. Dit zou vooral komen door een betere risicocontrole en -beoordeling.

Reageer op dit artikel