nieuws

Bert Posthumus

Archief

Bert Posthumus, directeur van de Anker Groep, liep op 13 oktober de ‘4 Mijl van Groningen’. Hij deed dit samen met negen Anker-medewerkers, onder wie Klaas Sjoerdsma van het intermediairbedrijf.

Heb je wel vaker meegedaan?
Ja, ik had al twee keer meegelopen, als solist. Dit keer deed ik mee aan de bedrijvenloop. Het was een idee van Klaas. We hadden twee teams van vijf man.
Tien mensen? Jullie hebben vijfenvijftig medewerkers.
Ja, we zijn een sportief bedrijf. We hebben ook wel eens meegedaan aan voetbal- en volleybaltoernooien georganiseerd door verzekeraars. Voor de ‘4 Mijl’ hebben we een oproep op intranet gezet en we hadden toen al snel tien mensen bij elkaar.
Anker-shirtje aan?
Uiteraard. Die hadden we er speciaal voor laten maken.
Hoe scoorden jullie?
Aan de bedrijvenloop deden 298 teams mee. Mijn team werd, met een teamtijd van 136 minuten, 89e. Ik scoorde 36 minuten en 12 seconden en was de slechtste van mijn team. Ons andere Anker-team werd 280e. De winnaar deed er 18 minuten over. Het was een Keniaan. De ‘4 Mijl’ is steeds meer een internationaal gebeuren waar de wereldtop op af komt. Voor hen valt er overigens ook wat te verdienen. Ons ging het meer om de ‘happening’ dan om de wedstrijd. Het was erg leuk om te doen.
Vertel!
Er liepen ongeveer 12.000 mensen. Alleen die start al. Je bent gegroepeerd in ‘kooien’ en elke minuut wordt er duizend man losgelaten. Dan loop je de 6,7 kilometer over een vrijwel rechte weg van de Hortus in Haren naar de Vismarkt in Groningen. Onderweg staan veel bekenden. Naarmate je verder komt, en je je meer moet concentreren, heb je daar minder oog voor. Wel hoor je ze roepen. Veel deelnemers aan de bedrijvenloop gingen daarna borrelen in de AA-kerk. Ook leuk. Vooral die verhalen. De een had nog harder gelopen dan de ander.
Zijn jullie geen sponsor?
De eerste twee jaar, inmiddels is de zestiende loop achter de rug, was Anker hoofdsponsor van de bedrijvenloop. Dat was ver voor mijn komst hier. Het was toen trouwens nog een zeer kleinschalig gebeuren. Zorgverzekeraar Groene Land heeft dat overgenomen. De loop heet dan ook: Groene Land Achmea bedrijvenloop.
Bert Posthumus loopt in het gewoel links op de foto en is daardoor net niet te zien. Ook Auke Lenstra, hoofd van het intermediairbedrijf van Anker, en zijn medewerkers Diana Olthof en Wim Drenth liepen mee.

Reageer op dit artikel