nieuws

Beroepscommissie: ‘Kunstoog volledig vergoeden’

Archief

Een standaardpakketpolisverzekerde die van haar verzekeraar een gehele vergoeding voor een kunstoog eiste, is door de Beroepscommissie in het gelijk gesteld.

De verzekerde, wiens rechteroog als gevolg van een bacteriële infectie was verwijderd, had een kunstoog laten maken in het Academische Ziekenhuis in Groningen. Dit ziekenhuis heeft het vervaardigen van dergelijke protheses ondergebracht bij haar Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Vooraf had een tandarts van deze afdeling bij de verzekeraar het kunstoog aangevraagd. Mede hierdoor ging de verzekeraar uit van een kostenvergoeding op basis van artikel 2.1.12.5 (tandheelkundige zorg in bijzondere gevallen) sub e (uitgebreid defect aan mond, kaak of aangezicht) van de standaardpakketpolis 2001. Volgens dit artikel werden slechts 90% van de kosten vergoed.
De Beroepscommissie WTZ was het er niet mee eens dat de kosten waren vergoed op grond van genoemd polisartikel. Volgens de Commissie had dit artikel 3.1.4 moeten zijn, waarin sprake is van oogprothesen in eigendom, hetgeen een nadere uitwerking betreft van de hulpmiddelenregeling in artikel 2.1.6.1. Op grond van deze polisvoorwaarden dient het gehele bedrag te worden vergoed.
Beroepscommissie WTZ, nummer 0226

Reageer op dit artikel