nieuws

Berkhof & Partners verwerft Bos Assurantiën in Vaassen

Archief

Berkhof & Partners, met vestigingen in Apeldoorn en Hoenderloo, heeft Bos Assurantiën in Vaassen overgenomen. Het zeven medewerkers en drieduizend relaties tellende kantoor blijft voorlopig onder eigen naam werkzaam.

De overname betekent voor het nog jonge Berkhof & Partners een aanzienlijke vergroting van het klantenbestand, dat nu ruim vijfduizend bedraagt.
Twee jaar geleden startte Hans Berkhof, voor die tijd loondienstagent bij Amev, met zijn eigen assurantiekantoor. De ontwikkeling kwam in een stroomversnelling toen Berkhof met partner Dennis Wensink een pand betrok in Apeldoorn. Door de komst van Bos Assurantiën is het personeelsbestand toegenomen tot twaalf medewerkers, van wie er vier in de buitendienst actief zijn.
Bedrijvenmarkt
Wensink licht toe, dat beide bedrijven zich zowel op de particulieren- als de bedrijvenmarkt richten. “Waarbij moet worden opgemerkt dat de bedrijvenportefeuille van Bos aanzienlijk groter is dan de onze”.
Volgens Wensink heeft ook het kantoor van Bert Bos, die niet langer in het bedrijf actief is, enkele veelbewogen jaren achter de rug. “De overname van de assurantieportefeuille van het Nunspeetse makelaarskantoor van Helden en het opstarten van eigen makelaarsactiviteiten waren enkele van de meest in het oog springende ontwikkelingen”.
Omdat Berkhof & Partners tevens wat dichter bij de klanten in Deventer wil zitten, zal in de loop van dit jaar ook in die stad een kantoor worden geopend. Toen Berkhof startte, nam Amev een participatie van 10% van de aandelen in de beheersmaatschappij. Dit belang bestaat nog steeds.

Reageer op dit artikel