nieuws

Bemiddelingsportefeuille van Amicon naar Anker

Archief

De Anker groep neemt een kleine bemiddelingsportefeuille over van zorgverzekeraar Amicon Groep in Enschede. De portefeuille omvat vrijwel uitsluitend schadeverzekeringen van particulieren.

De overdracht van de portefeuille – waarvoor Anker en Amicon eind deze maand het contract tekenen – vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 november vorig jaar. De portefeuille heeft een premie-inkomen van e 2 mln, een provisie-inkomen van e 340.000, en omvat polissen van primair Aegon, Axa en Nationale-Nederlanden. Amicon doet niet de totale bemiddelingsportefeuille van de hand: de reis- en de uitvaartverzekeringen blijven behouden.
De Anker Groep stootte begin vorig jaar zijn kernactiviteit, de zorgverzekering, af aan Geové RZG (Amicon Groep) om totaaladviseur te worden voor het mkb in het noordoosten van het land en voor werkgevers in de binnenvaart. Als verzekeraar is Anker nog actief in rechtsbijstand en redersrisico’s. “De portefeuille van Amicon past eigenlijk niet geheel in ons beleid van adviseur voor het mkb”, zegt directeur Bert Posthumus. “Maar de portefeuille kwam voorbij en we wilden die kans niet onbenut laten.” Voor het beheer van de portefeuille heeft Anker een buitendienstmedewerker in Hardenberg aangetrokken. Posthumus zegt ‘in’ te zijn voor andere overnames, maar daar niet actief naar op zoek te zijn.
Geové RZG heeft een grotere bemiddelingsportefeuille (Schade, Leven en Reis), maar zegt geen plannen te hebben om deze af te stoten.

Reageer op dit artikel