nieuws

Belgisch intermediair boos over koppelverkoop annuleringspolis

Archief

De Belgische tussenpersonenorganisatie FVF beklaagt zich over ‘koppelverkoop’ van annuleringsverzekeringen door (grote) touroperators.

In een klacht bij de Economische Inspectie, de tegenhanger van de ECD, worden vijftien touroperators beschuldigd van koppelverkoop met annuleringsverzekeringen. Klanten die een reis boeken zouden verplicht zijn om de annuleringspolis af te nemen, omdat de premie in de reissom is inbegrepen. “De consument kan niet meer kiezen of hij die verzekering wenst. Hij wordt verplicht de premie voor die verzekering te betalen, zelfs als hij daar geen baat bij heeft”, aldus de FVF in De Financieel-Economische Tijd.
Het inmiddels ingestelde onderzoek van de Economische Inspectie wordt eind deze maand afgerond.

Reageer op dit artikel