nieuws

Beleggingsmodule FiDi/Pé in de wacht

Archief

Inschrijvers op de module Beleggen A van de regionale opleidingsinstituten FiDi/Pé kunnen nog niet aan de slag, omdat over de opleiding nog weinig bekend is.

Zo is nog onduidelijk of het bijwonen van de sessies zonder toetsing voldoende is. In het verlengde hiervan is er nog geen zicht op hoeveel sessies dan wel verplicht of wenselijk zouden zijn. Het is evenmin duidelijk welke instanties het lesprogramma gaan goedkeuren. Bovendien moeten de eindtermen van de Commissie Deskundigheidseisen nog vertaald worden naar toetstermen.
FiDi/Pé waarschuwt cursisten dat ook andere ‘WFD-opleidingen’ met deze onduidelijkheden kampen. “Koop geen kat in de zak”, is het advies. De regionale opleidingsstichting zegt verder dat de “kwaliteit van de (toekomstige) opleidingen zal zoals het er nu naar uitziet niet door de AFM zal worden bewaakt of gecontroleerd”. “AFM vindt dat dat zich in een transparante markt zelf zal oplossen. Concreet verwachten zij dat opleidingsinstituten die adviseurs slecht opleiden, oftewel geen kwaliteit bieden, hun marktwaarde zullen verliezen. De vraag is of de consument hiermee is gediend? Hier was het toch om begonnen?”

Reageer op dit artikel