nieuws

Belang Dela in Ducatus

Archief

Uitvaartverzekeraar en -verzorger Dela heeft een belang van ruim 6% genomen in het beleggingsfonds Ducatus.

Met de onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen bij Dela is een bedrag van e 20 mln gemoeid. Ducatus gebruikt het geld om de lening af te lossen, die eind vorig jaar was opgenomen voor aankoop van 6,8% van de aandelen in verzekeraar De Goudse (zie AM 1/2, pag. 11).
Ducatus belegt in preferente aandelen – aandelen die met voorrang recht geven op een vast dividend – van Nederlandse ondernemingen. Veertig procent van de belegde gelden zit in de financiële sector: onder meer in Achmea, Friesland Bank, De Goudse en Van Lanschot Bankiers.
De aandelen van Ducatus zelf zijn in handen van particulieren (30%) en institutionele beleggers, waarvan Van Lanschot Bankiers, NIB Capital, SNS Reaal en nu dus Dela de grootste zijn.

Reageer op dit artikel