nieuws

Behaenk ontfermt zich over portefeuille Gritter & Sevink

Archief

De assurantieportefeuille van het vorige maand omgevallen intermediairbedrijf Gritter & Sevink (Emmeloord) is overgenomen door Behaenk. Spil in het web is verzekeraar Hooge Huys.

Gritter & Sevink was volledig eigendom van SNS Reaal, dat in 2001 al eens # 4,5 mln betaalde voor bijna de helft van de aandelen aan toenmalig directeur Joop Huisman. Een jaar later kocht SNS Reaal alle aandelen (voor een onbekend bedrag). Behaenk Financieel Advies (Delft) is voor circa 55% eigendom van Hooge Huys, de verzekeraar van SNS Reaal; de andere aandelen zijn in het bezit van verzekeraar Stad Rotterdam.
Behaenk betaalt # 0,8 mln voor de portefeuille en nog eens # 125.000 voor de goodwill, inventaris en verzekeringsdossiers. Behaenk heeft zich verplicht om zeker 6 van de 36 werknemers van Gritter & Sevink over te nemen. Behaenk wordt daarmee goed voor zestig medewerkers en circa # 4,5 mln provisie op jaarbasis.
Vorderingen
Bij curator Manning zijn een maand na de faillissementsdatum al forse vorderingen ingediend. In totaal gaat het om zo’n # 6,5 mln, waarvan # 5,0 mln door Hooge Huys, # 0,1 mln door SNS Bank en # 2,1 mln door 24 verzekeraars met een negatieve rekening-courantverhouding. Onder de laatste is Woudsend de belangrijkste. “Genoemde bedragen zijn slechts schattingen; de omvang van de vorderingen zal naar alle waarschijnlijkheid nog toenemen”, aldus de curator.

Reageer op dit artikel